ČTVRTEK 28. KVĚTNA VE ZNAMENÍ PŘÍPRAVNÝCH ZÁPASŮ...

30.05.2016 12:53

Ve čtvrtek 28. května hrála naše celá přípravková kategorie (mini, mladší i starší) přípravná utkání. Vzhledem k vytíženosti tréninkových ploch v Novém Bydžově jsme byli nuceni sehrát všechny zápasy na hřištích soupeřů. 

Mini přípravka hrála v Kolíně. "Utkání, které bylo rozděleno na čtyři čtvrtiny po 15ti minutách jsme odehráli na hlavním hřišti. Slunečné počasí, velmi kvalitně připravený trávník, natěšení hráči i fanoušci z řad rodičů dodávali fotbalovému odpoledni tu správnou sportovní a pohodovou náladu. Nyní k samotnému zápasu. Nutno podotknout, že jsme hráli proti silnému soupeři, který již této kategorii má velmi dobré návyky. Zakrytí míče, vyvedení do strany, klička, nahrávka a včasná střelba. Toto všechno jsou atributy, ve kterých nás soupeř alespoň v první čtvrtině přehrával. Naši kluci to však nevzdali. Po velké poradě mezi první a druhou čtvrtinou jsme si řekli, že to nemůžeme "prohrát" a že soupeři ukážeme, co jsme se v tréninkách naučili. Kluci mě poté udělali v následují půlhodině opravdu radost. Snažili se, vyvarovali se hře na jedné hromadě a hned to bylo o něčem jiném. Myslím, že jsme nakonec odehráli dobrý zápas s dobrým soupeřem, který jsme sice prohráli, ale zase jsme se posunuli o kousek dál - a to je důležité...", hodnotí utkání v Kolíně šéftrenér přípravek RMSK Matěj Novotný.

Mladší přípravka se představila v Mladé Boleslavi, kde sehrála velmi vyrovnaná utkání. Na jednom hřišti se střetli hráči ročníku narození 2008, na druhém 2007. "Takovýchto utkání bychom potřebovali více. Jen s takto kvalitními soupeři se můžeme posunovat kupředu. Pozitivní ohlasy slyším nejen od hráčů, ale i rodičů, kterým se začal tento model přípravných zápasů líbit. Jedinou nevýhodou je nejspíš neustálé cestování na hřiště soupeřů. Pevně však věřím, že se nám s Matějem podaří přilákat "ligové" soupeře i na domácí hřiště. To jen na okraj. Teď k zápasům. Vyrovnané zápasy na obou hřištích, kde jsme si navzájem nedarovali ani metr prostoru navíc. Na hráčích byla vidět zdravá naštvanost, bojovnost a "cidlinské" srdíčko. Nechtěli určitě prohrát nejen souboje, ale ani výsledkově a mě velmi těší, že to nebylo na úkor fotbalu - naopak! Hrál se "fotbal" za každé situace a to mě těší. A také bych rád poděkoval Jirkovi Zimovi z Chlumce, který nám v návaznosti na klubovou spolupráci pomohl s doplněním kategorie hráčů 2007, kteří skvěle zapadli mezi hráče a vytvořili tak jednu silnou partu!". Řekl Robert Kožíšek.

Starší přípravka sehrála již utkání na polovinu hřiště, v rozestavení 7+1. Soupeřem jim byli hráči FK Chlumec nad Cidlinou. "Pro většinu hráčů to bylo úplně první utkání na "velkém" hřišti a podle toho hra i v úvodu vypadala. Postupem času jsme si zvykali na větší prostor i více hráčů kolem sebe. Celkově hodnotím zápas jako dobrou zkušenost a přípravu pro následující sezonu, kdy hráči ročníku 2005 a některé 2006tky přejdou do kategorie mladších žáků a budou se střetávat se špičkou České republiky v České žákovské lize", doplnil ke čtvrtečnímu utkání Vašek Šorm.

Zpět