DALŠÍ POVEDENÝ VÍKEND PŘÍPRAVEK. MLADŠÍ SE LOUČILI NA HÁJEČEKU, STARŠÍ HRÁLI NA OLYMPII...

31.10.2016 16:49

Další povedený víkend mají za sebou naše přípravky, kteří potvrdily svoji stoupající výkonnost a opět předváděly kvalitní hru, ve které převládaly velmi dobré pasáže.

Mladší přípravka hrála v sobotu na hřišti SC Háječek. Vzhledem k tomu, že hráči ročníku narození 2008 hráli v pátek turnaj v Kosmonosech, tak k mistrovským zápasům odjeli hráči převážně ročníku 2009. V Hradci se naši hráči postupně střetli s Třebší (6:5 /5:1, 1:4/), FC HK (11:6 /6:1, 5:5/) a Dvorem Králové (12:2/4:2, 8:0/). Předvedené výkony hodnotil Matěj Novotný takto: "Dneska jsme hráli na Háječku, kde jsme předpokládali dva velmi těžké soupeře a jednoho slabšího. Přesto dostali šanci hráči převážně ročníku 2009 (dvě 2009 a dokonce jedna 2010!). Hráči mě vělice potěšili. V úvodním zápase proti Třebši jsme první poločas vyhráli s přehledem a "celopoločasovou" herní převahou. Na klucích byla vidět chuť a snaha o kličky a včasné přihrávky. Ve druhém poločase jsme se nedokázali poprat s vyspělejším soupeřem, nakonec jsme ho prohráli, ale v celkovém součtu obou poločasů jsme vstřelili o jednu branku více. Ve druhém zápase nás čekal velmi těžký soupeř FC HK. Kluky jsem nabádal na velký důraz, rychlost bez míče i rychlost práce s míčem. Kluci vše plnili do posledního puntíku a soupeře jsme nepustili, alespoň v prvním poločase do většího "závaru". Vyzdvihnout v tomto utkání musím určitě Sebika v brance, který nejen dobře chytal, ale také velmi dobře rozehrával, čímž pomohl k zakládání dobrých a nebezpečných útoků, kde jsme se velmi dobře prosazovali, dokonce jsme vsítili dva góly do prázdné branky po velmi dobrých nahrávkách Tomáše Hrušky. Druhý poločas jsme měli měnší smůlu v zakončení, přesto jsme odehráli velmi dobrý zápas, který nakonec dovedli do remízové přestřelky 5:5. Troufnu si tvrdit, že to byl nejlepší náš výkon s tímto ročníkem v podzimní části celé soutěže. V posledním zápase jsme porazili Dvůr Králové nad Labem vysokým rozdílem, kde jsme opět předváděli velmi dobrou hru, založenou na kvalitních a včas dělaných kličkách, po kterých bylo patřičné zrychlení. Tato hra nás zdobila celou sobotu. Děkujeme všem hráčům, i těm, kteří zde s námi dnes nebyli, za celou podzimní část soutěže, nyní si dáme týdenní pauzu, kde nabereme nové síly na sezonu halovou, ve které se budeme zaměřovat na zlepšení rychlosti a důrazu."

V neděli hrála starší přípravka v útulném areálu Olympie Hradec Králové, a všichni jsme čekali na zprávy, zda naši hráči navázali na stoupající výkonost a dobré výsledky z minulých týdnů. "Kluci navázali na velmi dobrou formu z minulého týdne a postupně porazili domácí Olympii 6:5 (3:3, 3:2), Javorku/Miletín 12:1 (8:1,4:0), Novou Paku nejprve 11:1 (5:0, 6:1) a ve druhém zápase 9:4 (3:1, 6:3). Ve všech zápasech se náš tým opíral o výkony osvědčeného tria Jablonovský, Zákravský, Pěnkava, kterým zdatně sekundovali ostatní. Ve světle posledních výkonů a výsledků nás mrzí, že se blíží konec sezóny. V posledním domácím zápase dostanou větší šanci hráči, kteří v poslední době měli menší zápasové vytížení", řekl k nedělnímu "turnaji" trenér Novák.

Zpět