S BLÍŽÍCÍM SE KONCEM SEZONY PŘÍPRAVKOVÁ KATEGORIE NEPOLEVUJE. VŠECHNY KATEGORIE V TÝDNU V AKCI...

20.05.2016 07:44

Pomalu dohrávají své soutěže, ale přípravných zápasů hrají nespočet. Nejinak tomu bylo tento týden - v úterý mladší a ve středu starší přípravka sehrála přípravné zápasy na hlavním stadionu. Soupeřem jim byla Jiskra Hořice. Naše nejmenší kategorie zajížděla ve středu do Hradce Králové.

"Mladší přípravka hrála v úterý pěkný fotbal, ve kterém nám soupeř nechával více času na práci s míčem, a tak si většina kluků vyzkoušela kličky přesně tak, jak je k tomu nabádají trenéři. Jsem rád, že naši hru a náš výkon chválili i rodiče hořických hráčů. Tato slova vždy potěší. Nicméně Hořice nepůsobily komplexně špatným dojmem, a měly ve svém středu kvalitní hráče, respektive hráčku, která je po pohybové stránce na vysoké úrovni a našim hráčům zapalovala "pod kotlem" (snad ne lýtka ;-) ).

Hořice dorazily na náš stadion i ve středu - tentokrát k sehrání přípravných utkání starší přípravky. Utkání se hrála na dvou hřištích, kdy na jednom hřišti hráli hráči převážně ročníku 2005 a na druhém 2006 a 2007. Utkání bylo tedy sjednáno za účelem přípravy pro budoucí starší přípravku. Toto utkání nám ukázalo, že s týmem bude ještě hodně práce. Musím ale konstatovat, že základy tohoto domu, zase tak špatně vykopané nejsou. Musíme je však rozšířit a "zesílit", položit základní desku (seznámení s odlišnostmi 4+1 -> 5+1) no a pak hurá na hrubou stavbu. Pevně věřím, že do halové sezony budeme mít dům pod střechou a poté se budeme soustředit už jen na design celého domu. Jedním z důvodů, proč tomu věřím je fakt, že "stavbyvedoucími" tohoto týmu v příští sezoně budou mj. "stavaři" Aleš Novák a Vašek Šorm :-).

Mini přípravka ve středu hrála utkání ve Sportovním centru mládeže FC Hradec Králové - na Balvně. K zápasu jsme odjeli bez našeho nejlepšího střelce Tomika Juričky, dalšímu našemu útočníkovi Péťovi Térovi se udělalo během cesty autem nevolno a tudíž jsme byli během chvíle bez dvou útočníků. A co si budeme povídat, FC Hradec Králové nepatří zrovna ke slabým soupeřům.. :-) . Nevadí, se zápasem, který jsme odehráli na 4 čtvrtiny jsme se nakonec popasovali vcelku dobře. Chtěl bych pochválit a poděkovat Davidu Dvořáčkovi a Tomáši Formánkovi, kteří odehráli zápas téměř bez střídání. Nicméně zápas nám ukázal, jak moc nám chybí reakční rychlost a především herní praxe. Na příští týden jsme naplánovali tudíž hned dva zápasy, tak uvidíme, jak se nám bude dařit."

Hodnotí celý zápasový týden šéftrenér přípravek Matěj Novotný.

Zpět